Weekly Blog #25

Mooi weekje gehad: twee wedstrijden en in één daarvan een PR gelopen!

Maandag – Kracht 

Het valt mee hoeveel ‘last’ ik heb van die 23 kilometer van gisteren. Weinig spierpijn en niet heel erg vermoeid. Dat is fijn! Om de week goed te beginnen, ben ik vandaag begonnen met krachttraining. Geen hele uitgebreide of lange training, maar ik deed diverse sets squats en lunges. Niet al te zwaar of gek, want morgen staat er een wedstrijd op de planning!

Dinsdag – Hardlopen 

Vandaag stond er een wedstrijd van 5 kilometer op de planning, de Jeroen Bosch-loop. Start en finish op de Pettelaarse Schans, een thuiswedstrijd dus.

Mijn doel: onder de 25 minuten lopen.

Gelukt: JAAAA!!! Het was zwaar, maar ik liep hem in 24:41 minuten! Supertrots 🙂 Een uitgebreid verslag volgt nog!

Woensdag – Rust

Een dagje rust! Wel heb ik voor het slapen gaan nog even geplankt!

Donderdag – Hardlopen & Kracht

Met de loopgroep stond er 16 kilometer cross op de planning. Nu vind ik het op zich best leuk om door het bos te lopen, maar ik vond 16 kilometer te lang. De grond is (uiteraard) oneven en de vermoeidheid is tijdens de trainingen op donderdagavond wel wat meer aanwezig. Omdat mijn heup toch een zwakke plek blijft, zeker in bosloopjes, leek het mij verstandiger om niet mee te doen.

Samen met Zoë liep ik 5 rustige kilometers. De planning was om daarna zelf nog wat langer te lopen, maar ik had honger. Dus ik besloot na die 5 km te gaan eten en later op de avond nog krachtoefeningen te doen. Dus dat deed ik nog een half uurtje later op de avond!

Vrijdag – Rust

Vandaag moest ik de hele dag werken in plaats van een halve dag. Geen tijd dus om te zwemmen en ’s avonds was ik de hele avond weg. Dagje rust dus!

Zaterdag – Rust

We hebben een nieuwe auto, dus die moest getest worden. Niet gesport dus 😉

Zondag – Hardlopen

Nog een wedstrijd! Vandaag de Omloop van Empel, samen met Zoë. Onze jubileum-loop: vorig jaar was dit namelijk de eerste wedstrijd die we samen liepen. We liepen de 5 kilometer.

We waren redelijk vooraan gestart en finishten in 24:48 minuten! Een klein verschil met afgelopen dinsdag, alleen jammer genoeg was het parcours geen 5 km! Mijn Garmin heeft 4,87 gemeten en Nike 4,9. Eigenlijk dus een tijd net boven de 25 minuten gelopen. Het voelde in het begin prima, maar aan het eind erg zwaar!

Afrondend

Deze week drie keer 5 km gelopen, waarvan tweemaal in wedstrijdvorm. Superblij met mijn PR van dinsdag en ook heel erg tevreden over zondag. Ik heb na beide wedstrijden geen spierpijn gehad of het gevoel gehad dat ik de rest van de dag heel erg moe was ofzo. Grappig om te merken dat zo’n 5 kilometer dan echt een ‘kleintje’ is.

Verder weer netjes krachttraining gedaan, twee keer zelfs. Een alternatieve training zat er deze week niet in, maar dat maakt niet uit 🙂

Countdown: nog 19 weken tot de New York Marathon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s