Weekly Blog #24

De week begon met twee dagen ziek zijn! Gelukkig heeft de rust mij wel goed gedaan en functioneerde ik vanaf woensdag weer gewoon 🙂 Op zondag liep ik een record-afstand 😉 Lees je mee?

Maandag & Dinsdag – Rust

Helaas was ik maandag en dinsdag ziek. Thuisgebleven van werk en vooral op bed en op de bank doorgebracht.

Woensdag – Kracht

Vandaag weer gaan werken en ik voelde mij gelukkig een heel stuk beter. Ook had ik ’s avonds nog energie over om krachttraining te doen.

Donderdag – Hardlopen

Het was weer even geleden, maar vandaag trainde ik weer mee bij de hardloopgroep! Er stond looptechniek en korte/middellange interval op de planning.

We zijn een flinke tijd onderweg geweest en liepen bij elkaar een ruime 13 kilometer. De intervallen varieerden in afstand en tijd en werden ongeveer op duurloooptempo 2 gelopen. De training was pittig, ik voelde mij natuurlijk al wel een stuk beter maar die dagen ziek zijn hebben wel effect uiteraard.

Vrijdag – Zwemmen

Het was weer even geleden, maar vandaag ging ik zwemmen! Direct uit het werk weer door naar het zwembad. Het was wel wat drukker dan de vorige keer dat ik ’s middags ging (toen waren er maar zes mensen) maar nog steeds een stuk rustiger dan ’s avonds.

Gelijk voor het eerst mijn nieuwe horloge tijdens het zwemmen kunnen testen! Ik zwom 1000 meter en deed daar 40 minuten over.

Zaterdag – Rust

Vandaag nam ik een dagje rust van sporten, er stond namelijk een dagje Amsterdam op de planning! Veel gelopen en dat terwijl er morgen 23 kilometer op de planning staat 😮 We gaan het zien 😉

Zondag – Hardlopen

Vandaag stond er 23 kilometer op de planning. Omdat ik het begin van de week ziek was en gisteren veel heb gelopen in Amsterdam, verwachtte ik er niet teveel van. Maar ik ging het in ieder geval proberen!

Het doel was lopen op een lage hartslag, daarbij probeer ik dan een hartslag van zo’n 150 (75%) aan te houden. Ik had een route uitgestippeld, maar uiteindelijk besloot ik gewoon een rechte lijn langs het kanaal te lopen totdat ik op de 11,5 km zat en dan om te draaien. Uiteindelijk liep ik dus daadwerkelijk de 23 geplande kilometers met een gemiddelde hartslag van 154 met een tempo van 7:36 per kilometer. Missie aardig geslaagd dus!

Afrondend

Terwijl ik dit schrijf zit ik op de bank uit te rusten van mijn 23 kilometer. Zo’n afstand merk je wel 😉

Ik ben blij dat ik, ondanks het begin van deze week, toch op zondag mijn lange duurloop heb kunnen lopen. Dat geeft weer vertrouwen! Vorige week baalde ik uiteraard wel dat die 6 kilometer tijdens de Engelenrun zo zwaar waren. Maar toen ik dus maandag en dinsdag ziek was, kon ik dat ook veel beter plaatsen. Het zat er al even aan te komen, ik was al de hele week niet fit. Maar daarom is het extra fijn dat ik er vandaag 23 liep!

Countdown: nog 20 weken tot de New York Marathon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s