Weekly Blog #11

Een dagje te laat, maar dit was mijn laatste trainingsweek richting de halve marathon in Nijmegen die ik gisteren (18 maart) liep!

Maandag – Rust

Een dagje rust na mijn loop van gisteren. Waar ik tot voorheen altijd op maandag de week actief begon met een training, is het nu juist meestal een rustdag. Op dinsdag en donderdag staan immers trainingen met de loopgroep op de planning en ik probeer dit om en om te doen, daarom betekent maandag voortaan rustig aan!

Dinsdag – Hardlopen

Vanavond stond er weer een training met de hardloopgroep op de planning. Deze week een rustige trainingsweek, omdat er ook in de buurt een halve marathon gepland staat waar wat mensen aan gaan deelnemen.

Uiteindelijk werd het een loop van 12,5 km. Voornamelijk in duurlooptempo 1, maar met ook korte stukken in tempo 2. Tempo 1 is een snelheid waarop je nog goed kunt praten, bij tempo 2 worden de zinnen korter, maar je kunt nog steeds wel praten. Het was een leuke en afwisselende training door Den Bosch!

Woensdag – Rust

Een rustdagje na mijn training van gisteren.

Donderdag – Rust

Vanavond geen looptraining met de groep, maar een avondje bowlen met Zoë en collegaatje Marie-José. Ook erg gezellig 🙂 Vandaag dus weer rust van trainingen.

Vrijdag – Rust

Tijdens het bowlen dacht ik het al te voelen: mijn heup. Dat is niet zo mooi, zo vlak voor de halve marathon. Eigenlijk wilde ik vandaag een korte loop van zo’n 5 kilometer doen. Het weer was alleen vrij slecht (veel regen) en ik vertrouwde mijn heup niet… Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik vandaag niet gaan lopen. Morgenochtend nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Zaterdag – Hardlopen

Omdat ik voor de wedstrijd van morgen nog wel even wilde gaan lopen, besloot ik samen met Zoë vanochtend een kort rondje te doen. Door kou en sneeuw hebben we 3 kilometer gelopen op een rustig tempo: even de benen losmaken. Hierdoor wist ik gelijk dat ik mij morgen lekker warm aan moest gaan kleden, want wat was het koud zeg!!

Mijn heup blijft helaas een beetje zeuren. Dat is toch ook wat hè. Heb je er met het lopen eigenlijk geen last meer van, speelt hij op door een avondje bowlen, haha.

Zondag – Wedstrijddag

Tijd voor de halve marathon!! Wat een zware wedstrijd was dat zeg! Mijn voornemen om onder de 2:00 uur blijven heb ik niet gehaald, maar met de weersomstandigheden was dat ook niet heel gek. Het uitgebreide verslag lees je binnenkort op mijn blog, ik wacht even tot ik hem op kan leuken met wat foto’s!

Na de halve marathon reden we naar mijn ouders, omdat we ’s avonds uit eten gingen voor mijn vaders verjaardag. Dat is dus ook de reden dat mijn blog een dagje later is dan gebruikelijk: toen ik eindelijk thuis was, was ik zo moe dat ik lekker mijn bed in ben gedoken!

Afrondend

Een week met niet al te veel training en met als afsluiter de halve marathon. Deze was niet wat ik ervan had gehoopt of verwacht, maar toch ben ik erg tevreden met het resultaat dat ik heb bereikt. Ik heb hem in ieder geval uitgelopen en dit smaakt naar meer, maar dan met betere omstandigheden 😉
Countdown: Ik heb even geen concreet doel op korte termijn! Uiteraard is de hele van New York het uiteindelijke doel, maar daar tussenin wil ik ook met tussentijdse doelen werken. Later deze week verschijnt een blog over het vervolg van mijn trainingsplan na de halve marathon, in opbouw naar de training voor de hele marathon! Stay tuned 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s