Weekly Blog #7

En daar is ‘ie weer, de wekelijkse update! Zondag liep ik mijn langste afstand ooit, en er is ook ander leuk nieuws (New York gerelateerd) te lezen!

Maandag – Interval

Het eerste wat ik dacht toen mijn wekker ging: spierpijn!! Die krachtoefeningen van gisteren voel ik goed.

Vandaag stond er een intervaltraining op de planning. Omdat er toch wat variatie moet komen en de intervaltrainingen van mij wel wat langer mochten worden, stond er 7×400 meter op de planning, met tussendoor drie minuten wandelen.

Het ging goed! Het gemiddelde tempo was 4:25 in de intervallen.

Dinsdag – Rust

Nog steeds flinke spierpijn in mijn bovenbenen! Vandaag staat er rust op de planning.

Woensdag – Rust

Ook vandaag is het een rustdag. Interessant hè? Haha.

Donderdag – Hardlopen

Vandaag was het tijd voor iets ‘nieuws’: meetrainen bij een loopgroep van een atletiekvereniging, om te bekijken of dat iets is om mijn vervolgtrainingen richting de marathon vorm te geven.

De training begon met rustig inlopen, waarna we oefeningen gingen doen om de spieren klaar te maken voor de daadwerkelijke training. Daarna liepen we verder op een iets hoger tempo. Het was een rustige loop van 10 kilometer. Aan het einde stretchten we de spieren. Oefeningen om op te warmen doe ik eigenlijk nooit, om af te koelen soms wel (maar nooit zo uitgebreid als nu). Goed dat daar de tijd voor wordt genomen.

Het voordeel aan trainen met een groep is dat je zelf niet hoeft na te denken over de route, hoe je gaat lopen en ook de drempel om te stoppen is erg hoog. Dat werkt dus wel goed. Ook worden er intervaltrainingen gedaan.

Ook al was het een rustige loop, ik vond het toch een vrij pittige training. Misschien dat de (iets te) strakke planning van die dag ook niet echt had bijgedragen. Toch vond ik het leuk om deze training mee te doen!

Vrijdag – Rustdag

Vanavond wederom rust. Saaie week zo 😉

Zaterdag – Rust

Voor de verandering… Ik had er nog aan zitten denken om spieroefeningen te doen, maar aangezien er morgen een lange duurloop van 20 kilometer op de planning staat en ik de spierpijn van vorige week nog héél goed kan herinneren, doe ik dat toch maar even niet. In plaats daarvan eindelijk een kamerplant gaan kopen en gezellig koffie gedronken in de stad met Zoë.

Zondag – Duurloop

Vandaag was het weer tijd voor een lange duurloop! 20 kilometer maar liefst. De halve marathon komt immers ook al dichtbij, dus ik wil voor mijzelf weten hoe zo’n lange loop zou gaan. Ik liep samen met Zoë en haar vader, zij gaan in april de halve marathon in Wenen lopen!

Van te voren had ik een mooie route uitgestippeld, met als voornaamste kenmerk ‘groen’. Wat woon ik toch in een prachtige omgeving. Zo dicht bij de stad, maar ook zo dicht bij mooie natuur. Voor de bekenden in de regio: via Sint Michielsgestel liepen we door Landgoed Haanwijk, staken we de Dommel over (was nog even twijfelpuntje of daar inderdaad een brug lag, maar die lag er!), vervolgens kwamen we langs Kasteel Maurick in Vught, liepen we een stukje door Vught en vervolgens weer de Bossche Broek in.

Het zonnetje scheen en ik kreeg zoveel zin in het voorjaar. De route was mooi en afwisselend. Zo liepen we ook een stuk onverhard, waardoor de weg daarna weer fijn aanvoelde.

Het gemiddelde tempo was 6:36, dus we deden 2 uur en 11 minuten over 20 kilometer. Niet verkeerd voor de eerste keer deze afstand en dat al kletsend. Ohja en mijn heup: die voelde ik ergens in de verte toen we rond kilometer 18 waren, maar wederom geen pijn. Gewoon een klein signaaltje dat hij aanwezig is 😉

Afrondend

Deze week deed ik drie hardlooptrainingen en geen alternatieve trainingen, bij elkaar liep ik toch een aardige afstand door die 20 in het weekend en 10 donderdagavond. Normaal gesproken loop ik ’s avonds niet zulke afstanden, omdat ik dan normaal gesproken alleen of samen met Zoë loop. Dan blijven we in de bewoonde wereld om het zo te zeggen en zijn de loopjes ook wat korter. Het was daarom wel wennen, maar ik sliep daarna wel goed 🙂

Ook even een update over New York. Het gaat door!! Samen met Joost, zijn vader en mijn vader gaan we in november naar New York waar ik de marathon zal gaan lopen. We zijn er uit qua wat de lengte van de reis etc. gaat worden (we gaan langer want we hebben geen van allen NY ooit bezocht) en iedereen is “on board”. Dus nu de gevonden accommodatie vastleggen en de tickets definitief boeken! Heb er nu al zin in!!

Countdown: Nog 4 weken tot de halve marathon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s