Weekly Blog #30

De dertigste weekblog alweer. Wat gaat de tijd toch snel! Dit was de derde trainingsweek van mijn schema richting de marathon. Een week waarin het errug warm was buiten! Lees je mee?

Maandag – Kracht 

Yes, weer de week begonnen met krachttraining! Iets meer dan 30 minuutjes. Lekker bezig geweest 🙂

Dinsdag – Hardlopen

Vandaag weer een groepstraining. Er stond een heuveltraining op het programma. Het was echter nog 32 graden toen de training begon, daarom werd deze wat aangepast. Uiteindelijk liepen we een duurloop van iets meer dan 12 kilometer, met versnellingen. We begonnen met 10 seconden, daarna 20 en zo door naar de 2 minuten. Geen hele hoge tempo’s, maar gewoon nét iets sneller lopen.

We liepen vrijwel alleen maar in de schaduw en veel langs het water. Het was daardoor goed te doen qua temperatuur en het was een lekkere training.

Woensdag – Rust

Een rustdagje.

Donderdag – Rust

Vandaag moest ik 60 minuten in zone 1 trainen. Vandaag werd het echter 36 graden (!). Ik hou van de warmte, maar zelfs voor mij is dat wel heel veel. In de avond ging het regenen, maar dat ging gepaard met onweer… Dus ook niet ideaal om te lopen. Ik besloot mijn ronde dus uit te stellen naar vrijdagochtend.

Vrijdag – Hardlopen

That’s a first: hardlopen voor het werk! De wekker ging op tijd en het was heerlijk koel ’s ochtends. In de zon werd het op een gegeven moment wel wat warmer, maar het ging goed. Ik moest in zone 1 lopen en dat heb ik netjes volgehouden. Wel kreeg ik na een half uurtje al honger. Dat is wel lastig met ’s ochtends lopen… als ik dan wil eten moet de wekker nog vroeger haha.

Zaterdag – Rust 

Omdat ik gisteren liep, vandaag dus niet gelopen. Ook geen alternatieve training gedaan, omdat ik morgen een test ga doen met hardlopen. Dus spierpijn o.i.d. kan ik daar niet bij gebruiken 🙂

Zondag – Hardlopen

Om 6.20 uur zat ik aan het ontbijt. Op een zondag?! What happened to me, haha. Maarja, deze temperaturen vragen nu eenmaal aanpassingen.

Om 7:20 ging ik de deur uit. Ik ging een Zoladz-test doen. Daarmee kun je de getraindheid per hartslagzone bepalen. Na de warming-up loop je dan 6 minuten in zone 1, daarna 6 minuten in zone 2 en zo door tot zone 5. Best pittig dus! Het bestand met het tempo en de hartslag heb ik naar mijn trainer gestuurd en hij gaat dit analyseren. Als het goed is kun je daarna bepalen waar winst te behalen valt. We zullen zien!

De temperatuur was overigens erg lekker! En het was heel rustig, ook fijn!

Afrondend

Week 3 is done. Ik heb het gevoel dat ik goed heb getraind en dat de warmte (gelukkig) niet teveel invloed heeft op de trainingen. Wel ben ik dus aan het schuiven met trainingsmomenten en loop ik vaker ’s ochtends. Dat doe ik eigenlijk liever niet, maar soms is het niet anders 🙂

Countdown: nog 14 weken tot de New York Marathon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s