Weekly Blog #29

Week 2! Een duurloop die net wat langer was dan vorige week en een erg leuke groepstraining op dinsdag!

Maandag – Kracht 

Ook deze week begon ik weer met krachttraining. Ongeveer 35 minuten deed ik diverse corestability-oefeningen. Het was een pittige training!

Dinsdag – Hardlopen

Vandaag weer een groepstraining. Er stond vaartspel op het programma in diverse tempo’s.

Wat een leuke training was dat! Versnellingen naar lantaarnpalen, tussen paaltjes, een wat langer stuk versnellen, ‘steigerungen’ en op het einde nog wat heuveltjes door het bos. Lekker divers en afwisselend dus. Ik vond het een heerlijke training, lekker pittig maar een goed gevoel. Af en toe flink gas geven bij de versnellingen, waarbij het feit dat je met een groep loopt ervoor zorgt dat je nét dat beetje extra geeft. Zo liep ik maximaal 16,7 km p/u (whut?!). Het weer was overigens ook heerlijk: de hele dag was het warm, maar er stond een koele wind en we liepen vrijwel alleen maar in de schaduw. Ik had dus geen last van de warmte.

Bij elkaar 11,5 km gelopen!

Woensdag – Rust

Een rustdagje.

Donderdag – Hardlopen

De tweede hardlooptraining. Vandaag weer niet met de groep, maar zelf trainen. Er was geen doel qua hartslag of tempo opgegeven, maar een tijdsduur (45 minuten) op een gevoel (een relaxte training). Best lastig!

Ik had wel mijn horloge aangezet, maar als scherm gewoon de klok laten zien. Dan kon ik mij niet richten op hartslag of tempo. Ik vond het lastig om aan te voelen wat nu een relaxt tempo is. In het begin ben je fris dus ga je (te?) hard. Of als er een lekker liedje langskomt, gaat het tempo ongemerkt ook omhoog (en dat merk je daarna dan toch weer wel).

Uiteindelijk liep ik 6,5 kilometer en kijk ik met een prima gevoel terug op de training. Ik denk dat het wellicht wel relaxter had gekund, maar dat is weer een les voor de volgende keer.

Vrijdag – Rust 

Ook vandaag deed ik niks. Ik had gedacht om yoga te doen, maar de dag ging zo snel voorbij en uiteindelijk is het er niet van gekomen.

Zaterdag – Rust 

Vandaag had ik eigenlijk mijn lange duurloop gepland, maar er kwamen toch wat wijzigingen in de planning. We gingen namelijk naar Rosada (shoppen! En dat heb ik goed gedaan bij Nike, haha) en naar de IKEA. Van te voren 17 km lopen was dus niet handig, dus ik wou daarna gaan. Maar ongemerkt loop je toch veel op zo’n dag… Uiteindelijk besloot ik dus om zondag mijn lange duurloop te doen.

Zondag – Hardlopen

Jaa, vandaag kwam het er wel van! Ik had mijn wekker om 7:15 uur gezet zodat ik eerst (licht) kon ontbijten, dat even kon laten zakken en daarna kon gaan lopen. Om 8:40 liep ik uiteindelijk de deur uit. Wat een vroegte op de zondagochtend zeg…

Ik hoopte voor de warmte buiten te zijn. Het was nog niet héél warm, maar toch was het in de zon flink zweten. Ik liep eerst een rondje van 8 km, zodat ik daarna thuis mijn flesje water opnieuw kon vullen. Ik vond het best zwaar. De stukken in de volle zon helemaal, de schaduwstukken waren een stuk beter te doen.

Het tweede deel, nog 9 kilometer, ging beter dan het eerste deel. Thuis dronk ik wat sportdrank, nam wat gelsnoepjes en ging weer op pad. Ik besloot gewoon een rechte lijn vanaf huis te lopen en daarna weer om te draaien. Dat was namelijk een pad met lekker veel bomen en dus schaduw! Wellicht dat dit deel daarom ook beter ging? Who knows, maar uiteindelijk had ik om 10:15 uur gewoon al 17 kilometer hardgelopen! Het gemiddelde tempo was exact hetzelfde als vorige week trouwens, 9,6 km p/u (9,5 was het doel).

Toch merk ik dat ik niet echt een ochtendloper ben. Ik ontbijt graag veel, maar omdat ik kort na het ontbijten zou gaan lopen kon ik niet teveel eten. Volgens mij werd het daarom op een bepaald moment wel wat zwaarder. Maar uiteindelijk was het fijn en ben ik blij dat ik niet op een nóg warmer moment van de dag ben gaan lopen.

Afrondend

Trainingsweek 2 is ook weer afgevinkt. Een kleine wijziging qua dag voor de lange duurloop, maar uiteindelijk heb ik hem wel gedaan en dat voelt fijn!

Countdown: nog 15 weken tot de New York Marathon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s