Weekly Blog #21

Weer een wedstrijd deze week! Omdat de halve marathon ook pas vorige week was, was deze week dus qua trainingen niet al te heftig.

Maandag – Rust

Vandaag deed ik niks. Ik had een klein beetje spierpijn van zaterdag (maar viel heel erg mee) en vond dat ik de rust had verdiend!

Dinsdag – Rust

Omdat ik een vergadering had kon ik niet met de loopgroep meetrainen. Ik was van plan om zelf een rondje te lopen, maar het was zulk slecht weer dat ik uiteindelijk niks deed 🙂

Woensdag – Kracht 

Om toch weer even iets te gaan doen, deed ik vanavond een krachttraining! Ik merkte zaterdag dat m’n benen namelijk wel moe werden. Daar valt winst te behalen!

Donderdag – Hardlopen

Vanavond de enige hardlooptraining deze week (zondag is immers een wedstrijd). Een piramidetraining: lekker pittig dus. 2/4/6/8/10 en weer terug, waarbij we steeds de helft van de versnelling aan pauze kregen. Ik vond ‘m heftig, maar ik heb het gered haha.

Vrijdag – Rust

En weer rust. Saai hè?

Zaterdag – Rust 

Tsja… Ik heb lekker liggen bakken in de zon: alvast wennen aan de warmte voor morgen haha.

Zondag – Hardlopen

Zondag was het zo ver: de Vestingloop in Den Bosch! Ik had mij ingeschreven voor de 15 km. Omdat mijn neefje uiteindelijk ook de 5 km ging lopen, had ik mij ook daarvoor ingeschreven. Dat betekende 20 kilometer lopen, in best wel warme omstandigheden 😉

Ik besloot om na de 5 km wedstrijd te besluiten wat ik deed met de 15. Als ik de 5 al echt zwaar vond door de warmte zou ik hem niet doen. De 5 viel mij echter mee en daarom besloot ik om een uurtje na de finish van de 5, gewoon te starten met de 15! Niet voor een snelle tijd of een PR, maar gewoon om lekker te lopen. En dat deed ik! Het volledige verslag volgt nog!

Afrondend

Een week met niet al te veel trainingen, maar ik ben er wel tevreden over. De halve marathon van vorige week en de 20 km die ik op zondag liep tijdens de Vestingloop maakten dat ik de beslissing maakte om rustig aan te doen de rest van de week. Ik denk dat mijn lijf het beste gebaat was bij rust 🙂 Volgende week een rustige trainingsweek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s