Weekly Blog #19

Een lekkere warme trainingsweek 😉 Lees hieronder wat ik deed!

Maandag – Rust

Vandaag was het een rustdagje. Na die 20 km van gisteren had ik dat wel verdiend, ondanks dat ik er eigenlijk weinig van merkte dat ik zo’n afstand had gelopen!

Dinsdag – Hardlopen

Trainen met de loopgroep! Er stond een training van 4×2000 meter op de planning. Vanwege de warmte hoefden we de tempo’s niet al té snel te lopen. De training ging erg lekker. De eerste 2000 meter liep ik beide kilometers in 5:41 minuut per kilometer.

Daarna zat ik de volgende interval wel wat langzamer, maar daarna wel weer enigszins richting dat tempo. De laatste ging het beste: toen zat ik rond de 5:20. Ik moet nog een beetje leren spelen met mijn Garmin, zodat ik de intervallen goed kan timen. Nu begonnen ze bijvoorbeeld halverwege een kilometer en daardoor kan ik het achteraf niet goed terugzien 🙂 Wel kun je in dit grafiekje mooi de 2000 meter steeds terugzien:

interval

Woensdag – Yoga

Vandaag deed ik een yoga-lesje, gewoon thuis. Leuk om te merken dat je alle oefeningen steeds net iets beter kunt doen!

Donderdag – Rust/wandelen

Op donderdag en vrijdag ben ik samen met Joost weggeweest, richting het noorden. Op donderdag hebben we lekker gewinkeld in Batavia Stad. Daar kocht ik wederom sportkleding: twee t-shirts bij Nike en twee broeken bij Under Armour. ’s Avonds gingen we in het dorp waar we sliepen in een bed en breakfast wat eten. Dat was een wandeling van 3,5 km heen en 3,5 km terug. Ik heb vandaag dus niet hardgelopen, maar wel veel gelopen!

Vrijdag – Rust

Vandaag brachten we door in Giethoorn. Gezellig in een bootje op het water genieten van het weer. Heerlijk! Ondanks dat ik dus niet echt actief was, was ik toch wel moe daarna. Dat hangen in het zonnetje maakt je ook moe 😉

Zaterdag – Hardlopen

Vandaag weer wel hardlopen! Samen met Zoë liep ik 10 kilometer. Het was wel warm, maar de zon was niet heel erg aanwezig. Dat was op zich wel lekker.

We liepen 10 kilometer met een gemiddeld tempo van 6:34 minuut per kilometer. Best prima tempo tijdens het kletsen. In de loop van de training gingen we steeds sneller lopen! Fijn dat zo’n training van 10 km zo ‘vanzelf’ gaat. Waar ik vorig jaar op dit moment weer flink aan het trainen was om überhaupt weer 5 te kunnen lopen, doe ik er nu gewoon zomaar 10 en voel ik daar weinig van!

Zondag – Rust

Eigenlijk stond vandaag de halve marathon van Tilburg gepland. Echter was het moederdag en vierden zowel mijn zusje als mijn schoonmoeder hun verjaardagen. Dan past zo’n halve marathon niet echt in de planning. Dus heb ik afgelopen week mijn startnummer verkocht en liep ik vandaag niet mee.

En door deze drukke dag deed ik vandaag verder ook niks, wel ga ik straks voor het slapen nog even planken. Heb ik toch íets gedaan 😉 Ik neem me al een week voor om elke dag te planken. Maar kwam er steeds niet van, volgende week nieuwe ronden nieuwe kansen haha.

Afrondend

Helaas maar twee hardlooptrainingen deze week, maar het waren op zich wel goede trainingen en daarnaast deed ik wel yoga en heb ik ook gewandeld.

Volgende week zaterdag staat er een halve marathon gepland! Zin in, maar ook weer spannend. Ga ik m’n tijd van Nijmegen verbeteren? Dat hoop (en denk) ik wel. We zullen zien!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s