Weekly Blog #17

Deze week rustig aan gedaan qua trainingen. Wat ik deed? Dat lees je hieronder!

Maandag – Rust

Gisteren had ik al een rondje gelopen en het weekendje met veel shop-kilometers voelde ik aardig 😉 Dus vandaag rustig aan gedaan!

Dinsdag – Hardlopen & Kracht

Op dinsdag staat normaal gesproken een training met de loopgroep op de planning. Vandaag stond er 15 kilometer op de agenda. Ik had echter een lange dag gehad (in de ochtend een zitting in Lelystad en daarna filerijden naar huis) en was erg moe. 15 kilometer leek mij net iets teveel van het goede. Ik heb daarom zelf een rondje van 8 kilometer gedaan. Dat ging op zich prima, maar ik had er niet aan moeten denken dat ik bijna twee keer zo lang moest 😉

Later op de avond deed ik ook samen met Joost nog wat krachtoefeningen voor mijn benen. Uiteindelijk dus toch een goede training!

Woensdag – Rust

Vandaag nam ik rust.

Donderdag – Rust

Ik had heel veel zin in de training van vandaag, er stond namelijk een heuveltraining op de planning. In de loop van de middag werd ik alleen steeds vermoeider. Toen ik eenmaal thuis was, leek het mij niet verstandig om te gaan trainen. Ik heb de hele avond rustig op de bank gelegen en ben op tijd gaan slapen.

Vrijdag – Rust

Koningsdag vandaag! Ik heb het alleen niet echt gevierd 😉 Ik ben met mijn vader naar de Run and Walk geweest in Den Bosch, hij heeft hardloopschoenen gekocht. In november gaat hij namelijk 5 kilometer hardlopen in New York, de dag voordat ik de marathon loop!

Ik heb er een flinke luie dag van gemaakt en niet gesport 😉

Zaterdag – Kracht

Vandaag een schop onder mijn luie kont gegeven en gaan trainen. Krachttraining wederom. Ik had geen tijd voor een lange run en ik wilde dit weekend lang lopen. Daarom werd het kracht!

Zondag – Hardlopen

De week toch hardlopend afgesloten vandaag. Ik liep 12,8 kilometer samen met Zoë in een rustig tempo. Vandaag kwam ook mijn nieuwe horloge binnen, de Garmin Forerunner 235. Die kon ik dus gelijk uittesten! Jammer dat ik er pas na 1,5 kilometer achter kwam dat ik nog een keer op de startknop moest drukken en de app daarom ‘maar’ 11,3 kilometer heeft gemeten. Ach, opstartprobleempjes, haha.

Het lopen ging prima! Niet te vlot en lekker veel gekletst. Mooi droog gehouden, ondanks de vele regen die er vandaag toch wel viel. Ook nog een gedeelte over een wielren-wedstrijd-parcours gelopen. We kwamen zelfs een finishboog tegen en supporters, hahaha. Beetje akward, maar wel grappig 😛

 

Afrondend

Ik merkte deze week dat ik echt even wat rust nodig had, en daar heb ik dus ook gewoon aan toegegeven. Uiteindelijk heb ik op zondag een mooie afstand gelopen en dat ging goed, dus daar ben ik blij mee. Ook met de krachttraining ben ik tevreden, daar valt nou eenmaal flink wat te verbeteren. Ik heb na beide keren flinke spierpijn gehad!

Ook helemaal blij met mijn nieuwe horloge natuurlijk! Zoveel functionaliteiten, er valt nog veel te ontdekken. Na mijn loop zondag gaf hij 43 uur herstel op. En hij gaf me na één keer lopen al raceprognoses. Die van de 5 en de 10 kilometer zijn vrij dicht bij mijn PR’s, maar die marathon in 3:50 vind ik wel erg enthousiast 😉

Op naar volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s