Race Report – Vrijstad Vianen Loop 15 april 2018

Op 15 april 2018 liep ik tijdens de Vrijstad Vianen Loop een 10 kilometer wedstrijd. Ik verklap alvast: hij ging goed!!

Een aantal collega’s met wie ik ook vorig jaar de Singelloop in Utrecht liep, liepen ook mee. Ook wat ‘aanhang’ en familieleden liepen mee, en zo vormden we met 10 man twee bedrijventeams.

Ik had geleerd van vorige week en had mij dit keer niet zo warm aangekleed. Korte broek en we kregen een shirtje van het bedrijf aan. Om 13:30 uur was de start, maar we hadden om 12:00 met zijn allen afgesproken. Nog even op de foto en bijkletsen enzo.

Omdat ik na vorige week in Rotterdam wel zoiets had van “dat moet sneller kunnen” was het mijn doel om onder de 54 minuten te finishen. Ik had mij nu beter gekleed op de temperatuur en het was een kleinschaliger evenement, dus ik verwachtte niet teveel drukte op het parcours.

IMG-20180415-WA0036Kilometer 1-5

Geen gedoe met startvakken, dus ik stond redelijk vooraan. Let’s go!

Het ging lekker. Het bordje van de eerste kilometer kwam onverwacht snel. ‘Nu al?!’ dacht ik. Iets later zei mijn Nike app ook dat de eerste kilometer om was. Gemiddeld tempo: 4:55 per kilometer. ‘Oei Phyllis, dat ga je niet volhouden’ was mijn gedachte. Dit is namelijk een snelheid bóven de 12 kilometer per uur. Ik voelde mij goed, en het voelde niet zo snel dus ik dacht ik ga gewoon door.

De volgende kilometers vlogen ook voorbij. Tempo’s lagen op 5:02, 5:05, 5:13 en 5:09… Dus allemaal richting de 12 km p/u. Op 5 kilometer zei Nike dat ik de 5 kilometer in 25:26 had gelopen. Oftewel: een minuut sneller dan in Tilburg en daar was het echt megazwaar. Ik helemaal blij natuurlijk: een PR op de 5 km gelopen en ik was nog niet kapot!

IMG-20180415-WA0038Kilometer 5-10

Ongeveer halverwege stond de drankpost. Daar keek ik wel naar uit, want het was wel erg warm! Ik heb een bekertje water gepakt en dit lopend opgedronken. De tijd die ik daar ‘verlies’ vind ik dan niet erg. Zonder fatsoenlijk te drinken zou ik meer verval hebben. Uiteindelijk liep ik de 6e kilometer ook in een snelheid boven de 11 km p/u (weliswaar was het dus mijn traagste kilometer in 5:23), maar het water was lekker. Het restje over mijn hoofd en polsen gegooid en weer door.

Mijn plan van aanpak was: steeds naar de volgende persoon toelopen. Wat mij toen opviel was dat ik voornamelijk tussen mannen liep. Er waren maar weinig vrouwen te zien. Deze aanpak werkte goed trouwens, maar zo rond kilometer 7 kwamen ook de lopers van de 5 kilometer erbij. Dus toen werd het wat drukker.

Uiteindelijk liep ik de 10 kilometer in maar liefst 51:50 minuten. Wat een dik PR. Vorige week nog zo’n 3 minuten langzamer. Dat ik sneller kon had ik dus goed aangevoeld, maar zóveel sneller?! Wat was dit een gaaf gevoel haha.

AIMG-20180415-WA0030fsluitend

Hele fijne loop gehad! Wel was het opvallend dat mijn app steeds flink wat meters later dan de evenementbordjes zei dat er weer een kilometer voorbij was. Toen de 5 kilometer-lopers erbij kwamen liepen zij qua kilometers achter op ons. Maar op kilometer 9 (voor hen dus 4) stonden de bordjes ineens naast elkaar?! Heel apart. Mijn app zei vervolgens ook een flink stuk voor de finish al dat ik de 10 kilometer had gehaald. Uiteindelijk liep ik volgens Nike dus 10,35 kilometer. Ook anders lopers hadden meer kilometers met hun telefoon/horloge gemeten. Omdat ik mijn app over het algemeen vrij accuraat vind, hou ik die dan ook aan voor mijn tijd. Mijn officiële geregistreerde eindtijd is 53:26, dus ook dat zou een PR zijn 😉

Ook liep ik dus in een bedrijventeam. De tijden van de eerste 4 lopers telden mee voor het eindklassement. Mijn team heeft gewonnen!!! Ik was de vijfde tijd (zat met vier snelle mannen in het team), maar dat maakt niet uit, haha. Omdat de rest al weg was bij de prijsuitreiking, hebben de ‘overblijvers’ de prijs in ontvangst genomen. Heb ik zomaar op plek 1 op het podium mogen staan bij een sportwedstrijd… Wie had dat ooit gedacht?!

En ik was de 9e vrouw op de 10 kilometer! Ook daar ben ik supertrots op.

Door deze loop heb ik ook twee nieuwe doelen. 5 km onder de 25 minuten en 10 kilometer onder de 50. Moet te doen zijn toch?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s