Weekly Blog #16

Wat gaat de tijd toch snel… Tijd voor een nieuwe blog!

Maandag – Kracht

Vandaag deed ik weer wat oefeningen voor mijn benen en core. Doel is meer kracht, maar ook meer stabiliteit in mijn heupen krijgen. Ik moet altijd opletten dat ik niet gelijk teveel oefeningen wil doen als ik eenmaal bezig ga, maar dat is dit keer goed gelukt 🙂

Dinsdag – Hardlopen

Vanavond was het weer tijd voor de loopgroep. Er stond eigenlijk een intervaltraining op de planning, maar de trainer was er niet en de vervangende trainer was ziek. Dus we hebben zelf de trainingen omgewisseld en hebben vandaag de duurloop gedaan die donderdag gepland stond.

De groep liep in twee delen: voorop de wat snelleren en de achterste groep de langzamere mensen. Ik liep met de laatste groep mee, omdat ik meestal toch achteraan loop. Echter wilde er iemand eerder terug: die kwam net terug van een tijdje afwezigheid.  Samen met twee anderen ging hij terug, en bleef ik als enige van het ‘langzame’ groepje over. Dus ik heb mij bij de rest gevoegd en we hebben de route afgemaakt. Het ging eigenlijk wel goed! Er werd goed gevraagd of ik het wel bij kon houden enzo, maar het ging gewoon prima. En dat ondanks die snelle 10 km van afgelopen zondag die nog in de benen zat 😉

We liepen uiteindelijk 12,6 kilometer. Met het in- en uitlopen erbij (bij elkaar zo’n 3 kilometer) een gemiddelde pace van 6:29. Zeker niet slecht en de laatste 5 kilometer waren allemaal boven de 10 km p/u. Fijne training gehad dus!

Woensdag – Rust

Een rustdagje!

Donderdag – Hardlopen

Niet met de groep. Het terras riep mij! Dus ik heb 3,3 kilometer op rustig tempo gelopen, gewoon om toch even gelopen te hebben en om op deze manier dus ook te wennen aan lopen met warmte. Ik had mij goed koel gekleed en dat scheelde echt. Eigenlijk was alleen mijn hoofd wat warm!

Vrijdag – Rust

Vrijdagochtend vertrok ik samen met mijn zusje en moeder naar Limburg om een weekendje te gaan shoppen en terras-hoppen. Dus dat deed ik vandaag lekker in Maastricht!

’s Avonds een duik genomen in het zwembad in het hotel en daarna lekker even de sauna in. Dus geen echte trainingsdag vandaag, maar wel genoeg bewogen zo met het shoppen erbij!

Zaterdag – Rust

En ook vandaag waren we dus nog weg. Vandaag stond Aken op de planning. Heerlijk ontbeten met pancakes en daarna een heerlijk suikerbommetje a.k.a. cupcake op. Jam! Ook weer veel gelopen en lekker genoten van het weer. En weer fijne nieuwe sportkleding gekocht 🙂

Zondag – Hardlopen

Jaja, ondanks mijn weekendje weg, toch hardgelopen! Ik had mijn hardloopspullen namelijk meegenomen. Het hotel grensde namelijk aan een landgoed waarin wandelroutes uitgezet waren. En dat kun je natuurlijk ook prima hardlopend doen. Dus geheel tegen mijn gewoonte in, stond ik om 9:00 uur buiten om te gaan hardlopen. En dat op een zondagochtend. Het moet toch niet gekke worden.

Supermooie omgeving en (maar?) twee keer de weg kwijt geweest. Tsja, ik ben nu eenmaal niet zo’n navigatietalent. En ik liep de route verkeerd om. Dus dan is het wat lastiger om de juiste paaltjes te vinden. Maar: het is gelukt en ik heb 4,7 kilometer gelopen in gemiddeld 6:19 en het ging eigenlijk best goed. Het was veel onverhard en ook redelijk wat hoogteverschillen.

Afrondend

Een prima trainingsweek. Vanaf volgende week ga ik weer proberen om de trainingsomvang weer wat op te schroeven. Na de halve marathon zijn de afstanden er even bij ingeschoten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s