Weekly Blog #15

Blog een dagje later dan gepland online, maar hier is hij dan! Week 15 🙂

Maandag – Rust

Vandaag had ik een rustdagje, zo na de hardloopwedstrijd van gisteren.

Dinsdag – Hardlopen

Lopen met de groep! Er stond 10 kilometer op de planning. Ik (en Zoë ook) was alleen een beetje ‘vergeten’ dat dit exclusief het in- en uitlopen is. Het gekke is dan, dat je je instelt op 10 kilometer, maar dat het er dan 15 worden dat dat dan heel erg zwaar aanvoelt. Uiteindelijk liepen we gemiddeld op 6:48 minuut per kilometer, inclusief het in- en uitlopen. Eigenlijk niet heel verkeerd dus, aangezien ik ook de hele tijd gekletst heb. Maar ik was wel heel erg moe daarna!

Woensdag – Kracht

Het stelde niet heel veel voor, maar vandaag deed ik wat krachtoefeningen voor mijn benen en core.

Donderdag – Rust

Vandaag geen hardlooptraining met de groep, want ik ging (alweer :P) lekker uit eten!

Vrijdag – Hardlopen

Omdat mijn training van gisteren niet doorging en ik toch graag 3x per week wil trainen, ben ik ’s avonds na mijn werk gelijk een klein rondje gaan lopen. Het werden maar 2,3 kilometer, maar iets is beter dan niets, toch?!

Zaterdag – Rust

Rustig aan vandaag, beetje in de tuin gewerkt. Morgen immers weer een 10 kilometer wedstrijd!

Zondag – Vrijstad Vianen Loop

Een mooie dag en ik besloot mij dit keer niet te warm te kleden: gewoon een korte broek aan dus! Samen met 9 anderen, vormden wij twee bedrijventeams tijdens de 10 kilometer Vrijstad Vianen Loop. Dit is een kleinschaliger evenement dan bijvoorbeeld Rotterdam, dus hopelijk had ik deze keer minder last van andere lopers die in de weg liepen. Mijn doel was een PR. Omdat ik vorige week 54:42 liep in Rotterdam in de drukte, was mijn streven om dit keer onder de 54 minuten te duiken.

En WAUW is dat even flink gelukt. Het parcours was langer dan 10 kilometer, dus ik hou hetgeen mijn Nike app zegt aan als mijn tijd voor de 10. Dat was maar liefst 51:50!! Bijna 3 minuten in één week sneller?! Dan was mijn gevoel dat ik werd opgehouden en harder kon vorige week toch goed 😉 Het hele verslag volgt nog in een aparte blog!

Afrondend

Pittige training op dinsdag, een weinig voorstellende training op vrijdag, maar een flink PR gelopen op zondag. Zeer tevreden! Wel had ik meer aan kracht moeten doen, maar dat komt deze week hopelijk goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s