Weekly Blog #14

In deze wekelijkse blog kijk ik terug op mijn eerste trainingsweek van april. Het weer ging deze week de goede kant op en er stond weer een wedstrijd op de planning!

Maandag – Skeeleren & kracht

Gisteren had ik natuurlijk al een klein rondje hardgelopen (ging niet van harte) en morgen stond er weer een training met de loopgroep op de planning. Daarom trok ik vandaag (samen met Joost) de skeelers aan en zijn we gaan skeeleren.

Erg leuk om samen te doen en het was lekker weer (we waren precies tussen de buien buiten!). We skeelerden naar Vught, dronken wat op een terras en gingen weer terug. Bij elkaar 9,7 kilometer in de benen.

In de avond deed ik nog 20 minuten krachtoefeningen voor mijn benen.

Dinsdag – Hardlopen

Vanavond stond er een rustige duurloop op het trainingsschema.

Omdat het nu langer licht is, konden we de bossen in. Wat een mooie omgeving daar in Vught! De hele training ging door het bos en onverharde wegen. Dat was voor mij wel wennen. Na 1 kilometer viel ik al bijna over een boomstronk (opletten dus) en we hebben zelfs slootje gesprongen… De rest van de groep ging ook dus ik kon niet achterblijven. Had nog wel iemand gewaarschuwd dat ik best lomp ben, maar het ging mij goed af en zonder kleerscheuren of nat pak kwam ik aan de overkant aan.

In totaal liepen we ongeveer 11 kilometer. Niet in een heel hoog tempo, maar dat gaat ook niet over die smalle paden in het bos 😉

Woensdag – Rust

Een rustdagje!

Donderdag – Hardlopen

Deze training was een piramidetraining. We begonnen met 5×1 minuut, waarbij je de eerste minuut rustig jogt en zo elke minuut steeds sneller gaat. Het laatste tempo gaat flink hard. Daarna 5×2 minuten hetzelfde riedeltje. Vervolgens 5×3 minuten. Wat duren 3 minuten dan lang 😉 En het is uiteraard geen piramide als je niet terug gaat. Dus weer 5×2 minuten en 5×1 minuut. De training ging snel voorbij en in totaal liepen we ongeveer 10 kilometer.

Vrijdag – Rust

Nouja rust… Samen met mijn zus(je) gaan winkelen in de outlet in Roermond… Dan zet je best wat stappen en het is best vermoeiend haha. Weer lekker wat extra sportkleding gekocht voor de zomerperiode!

Zaterdag – Rust

Vandaag ook een rustdag, omdat ik morgen een wedstrijd ga lopen. Ik heb een lekkere high tea gedaan 🙂

Zondag – 1/4e marathon Rotterdam

Hier had ik mij al een tijdje geleden voor ingeschreven. Het leek mij leuk om tijdens zo’n grote marathon ook te lopen en dit eens mee te maken. Ik had er niet bij stilgestaan dat de start al om 9.30 was, dus dat betekende om 7.30 thuis wegrijden. En dat op een zondag… Het ging goed ondanks de drukte op het parcours. Het hele verslag komt deze week online! Even wachten op foto’s 🙂

Afrondend

Prima trainingsweek gehad met drie hardlooptrainingen. Ook heb ik weer tijd besteed aan krachtoefeningen en ging ik skeeleren. En wat was het toch heerlijk weer. Ik word zo blij van die zon!

Volgende week weer een wedstrijd, de Vrijstad Vianen Loop!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s