Weekly Blog #13

Update numero 13! Lees je mee?

Maandag – Rust

Zaterdag hardgelopen, gisteren geskeelerd en krachtoefeningen gedaan, dus vandaag rust!

Dinsdag – Rust

Fysio in plaats van hardlopen… Na mijn krachtoefeningen van zondag heb ik aardige spierpijn (dat is niet zo erg natuurlijk) maar ook weer flink last van m’n heup… Dat is niet zo mooi. Ik dacht: laat ik verstandig zijn en tijdig aan de bel trekken. Niet alsmaar doorgaan. En zodoende dus contact opgenomen met de fysio waar ik vorig jaar ook ben geweest en ik kon vanavond al terecht. Twijfel twijfel: ga ik hardlopen of fysio? Uiteindelijk (denk ik) de meest verstandige keuze gemaakt en naar de fysio gegaan. Mijn heup is instabiel (dat wist ik al). Daarom wil ik mijn spieren steviger maken. Daarvoor had ik een oefening gevonden, die precies de spier traint waar ik pijn heb. Ik dacht dat dat dus een goede oefening was. Echter wees de fysio mij er op dat die spier enigszins overbelast is (hij is ook keihard en als hij bepaalde punten indrukt doet dat echt veel pijn in m’n hele bovenbeen) en dat als ik die dan flink train, dat dat juist averechts werkt. Hmm, zo had ik het nog niet bekeken. Oftewel: die oefening moet ik even laten voor wat het is. Ik heb er een andere oefening bijgekregen. Volgende week weer terug.

Woensdag – Yoga

De pijn in m’n heup wordt al minder gelukkig! Vanavond heb ik weer yoga gedaan, dat was fijn! Zou ik uiteindelijk echt flexibeler gaan worden? 😉

Donderdag – Hardlopen

Vanavond was het weer zo ver, hardlopen met de loopgroep! We gingen het bos in en deden daar verschillende intervallen. Veel heuveltjes op en af: dat ga ik voelen! Bij elkaar ongeveer 11 km gelopen.

Vrijdag – Zwemmen

Na het werk doorgereden naar het zwembad, was heerlijk rustig. Met maximaal 7 mensen tegelijk gezwommen! Dat ga ik vaker doen op vrijdagmiddag 🙂 Uiteindelijk veertig minuten baantjes gezwommen.

Zaterdag – Rust

Vandaag niet gesport, wel lekker veel gelezen in het boek Run Baby Run. Leuk boek! In de middag naar Breda gegaan en daar ’s avonds ook lekker gegeten 🙂

Zondag – Hardlopen

Na de paasbrunch bij mijn ouders ben ik aan het eind van de middag gaan hardlopen. Note to self: een paasbrunch is geen goede basis voor hardlopen 😉 Het zijn dus maar 3,5 km geworden, maar iets is beter dan niets!

Afrondend

Twee keer hardgelopen deze week, maar ook gezwommen en aan yoga gedaan, dus best een goede week. Volgende week twee keer met de groep trainen en op zondag de kwart marathon in Rotterdam lopen. Morgen waarschijnlijk samen met Joost skeeleren, hij heeft gisteren skeelers gekocht, leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s