Weekly Blog #5

Helaas begon deze week met twee niet zulke fitte dagen. Daardoor liep mijn planning in de war en kom ik deze week maar op twee hardlooptrainingen.

Maandag – Ziek

’s Ochtends was er niks aan de hand, ’s middags werd ik ineens aardig beroerd waardoor ik eerder naar huis ben gegaan van mijn werk. Niet sporten vandaag dus.

Dinsdag – Ziek

Ook vandaag was ik nog niet fit en bleef ik een dagje thuis van mijn werk.

Woensdag – Hardlopen

Vandaag kon ik weer trainen. Omdat ik net twee dagen ziek was geweest en ik even wilde aankijken wat mijn heup deed, was dit een rondje van maar 3 kilometer samen met Zoë. Overigens ging het wel goed!

Donderdag – Krachttraining

Om toch mijn goede voornemen van afgelopen week na te komen, heb ik vandaag oefeningen voor mijn bovenbenen en core gedaan.

Vrijdag – Rustdag

Vandaag rust op sportgebied. ’s Avonds lekker uit eten geweest! Morgen is het de bedoeling om 20 kilometer te lopen!

Zaterdag – Duurloop

Die 20 kilometer viel mooi in de soep. Het ging gewoon echt niet lekker. Uiteindelijk heb ik er een rondje van 8 kilometer van gemaakt. Flink natgeregend ook. Mijn gemiddelde tempo was 6:28 per kilometer. Op zich niet heel verkeerd als ik er een lange run van had gemaakt, maar het zat er gewoon echt niet in.

Dit soort dagen/trainingen horen er ook bij natuurlijk en het zal ook te maken hebben gehad met mijn twee zieke dagen eerder deze week. Het leek mij niet verstandig om toch door te pushen en meer kilometers te maken. Ik merkte dat mijn houding verslechterde en ik was bang om mijn heup dan onnodig veel te gaan belasten als ik door zou gaan. Ik heb mijn rondje dus ingekort en ben lekker naar huis gegaan. Thuis nog wat oefeningen gedaan voor mijn benen en core.

Zondag – Rustdag

Ik had nog bedacht om misschien vanochtend nog een rondje te doen. Maar ik heb mij er gewoon bij neergelegd dat deze week nu eenmaal niet is wat ik ervan had verwacht en dat dit soort weken er ook bij horen. Ik heb nog 6 weken tot de halve marathon en ik heb vorige week in ieder geval al een lange training gedaan. Dat ik het conditioneel aankan over 6 weken ben ik redelijk zeker over (als alles verder dus gewoon normaal blijft gaan haha), dus ik pak vandaag gewoon rust van sporten!

Afrondend

Niet zo’n geweldige trainingsweek dus, maar sommige dingen heb je nu eenmaal niet in de hand. Volgende week zaterdag ga ik in Tilburg meedoen aan de Kruikenloop van 15 kilometer en doordeweeks ga ik ook gewoon twee keer trainen. We gaan ervoor!

Countdown: Nog 6 weken tot de halve marathon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s